0 Läs mer >>
 
En funktionell designklassiker formgiven av den franska formgivaren och designern Philippe Starck åt Alessi. En sådan där sak man ser i så många svenska hem utan att tröttas ut på. Personligen tycker jag att det är helt fantastiskt att man har kunnat kombinera funktion med sådan otrolig design.
 
Som mindre minns jag att jag aldrig riktigt förstod varför alla hade en sådan i köket - det såg ju mest ut som en trebent spindel eller ett rymdskepp. Och det är just det jag gillar med den, att man kan gömma undan en tråkig funktion som en citruspress i något som man inte alls relaterar till ämnen. Mer sådant åt folket

Juicy Salif.

0 Läs mer >>


Något jag har varit inne ett bra tag på är just det här med grafiska tavlor. Nu för tiden finns det mängder med talangfulla bloggare och företag som säljer just det här. Ännu har jag inte lyckats köpa något eftersom det är så svårt att välja, men nu kom jag över den här bloggen och det började klia lite i fingrarna. Fullkomligt älskar buffalo-tavlan.
 
Fler grafiska tavlor går att hitta på Livsglitter.

Ännu mer grafiska tav...

0 Läs mer >>
 
Kikade in på h&m home och hittade en hel del Missoni-inspirerat i badrumsväg. Handdukar, badrumsmattor och duschdraperier. Gillar kollektionen i de mörkare nyanserna då det känns mer eget så att säga och inte som en kopia av Missoni. Dock måste jag säga att orginalet är att föredra men detta är definitivt en snygg budgetvariant

Missoni-inspirerat.

0 Läs mer >>Här ovan har ni en smygtitt på vårt kommande projekt
. Vi har suttit ett tag med vår webbdesigner idag och filat på det hela. Kommer bli riktigt bra! I helgen blir det möte och alla idéer, planer och tankar ska sammanställas. 

Smygtitt.

0 Läs mer >>

Ignorera röran runtomkring.
 
Här är bilder på de nya korgarna, och även på hur hallmöbeln ser ut hittills. Det där är alltså den "liggande pinnen" i vår L-formade möbel. Den "stående pinnen" ska bestå av skofack. Ovanpå ska betong gjutas. Kommer bli ordentligt snyggt.

Hallmöbeln hittills.

0 Läs mer >>
 
Igår var jag och Lukas en sväng i Barkarby i syfte att inhandla en ny mobil till mig. Det blev dock även en snabbis inne på bland annat IKEA, där vi inhandlade lite småsaker i köksväg. Blev dessutom tallrikarna ovan - fyra stycken vanliga i rektangulär form och fyra stycken djupa "pastatallrikar". Enkla men snygga. Det var inte direkt något vi behövde men de är ju lite finare än dem vi har för tillfället. 
 
Annars var vi även inne på MIO där vi investerade i nya korgar till hallmöbeln. De vi köpte på IKEA tidigare blev nämligen inte helt bra. Visar bilder senare! 

Nya tallrikar.

0 Läs mer >>


Ett kök i denna stil skulle inte sitta helt felNär man bor på ynka 28 kvadrat så börjar man bland annat värdera saker som diskmaskinen, matplatsen och ett kök att röra sig i väldigt högt. Kanske dags att börja leta efter något större?
 
BILDKÄLLA

Kökslängtan.

0 Läs mer >>

 
DIY. Ett h&m bälte + en simpel rund klocka alternativt spegel och voilà. Två billiga saker skapar något som jag ändå måste säga ser ordentligt exklusivt ut. Liknande saker finns ju att inhandla på designhus för flera tusenlappar.
 
BILDKÄLLA:
alla bilder

Do It Yourself.

0 Läs mer >>
 
Jag hittade den här hemsidan som säljer dessa väggprydnader (tavlor?) via Proforma. Mycket fintoch stilrent om något. Själv tycker jag att ett periodiskt system skulle vara rätt coolt att ha hängande i hemmet, eller kanske molekylstrukturen för adrenalin. Gillar diamanten också. De flesta ligger runt 300-600 krFör mer gå in här
 
BILDKÄLLOR:
bild 1, bild 2, bild 3, bild 4, bild 5.

Wallstuff.se

0 Läs mer >>

Taklampa från Tom Dixon via Länna möbler. Riktigt fin, gillar när lampor ger ljuset ett mönster. Finns att inhandla här. Ligger på det lite saftiga priset: 11.066 kr.

BILDKÄLLOR:
alla bilder.

Etch Light Web

0 Läs mer >>
 
Lite bilder ur en av ESNYs Objekt Grand i New York. 20 Greene Street. 7 rum och kök om ~ 440 kvm och tre våningar.  63 595 000 SEK, inte illa. Mer info här
 
BILDKÄLLOR

SoHo - New York.

0 Läs mer >>
 
Gillar fönsterna, betongpelarna, lampan, taket och det öppna, rymliga.
 
BILDKÄLLA
bild 1

Inspiration.